Saradnja medicinskih fakulteta Bugarske i Srpske jača domaći kadar

Pokretanje saradnje medicinskih fakulteta iz Srpske i Bugarske, s ciljem jačanja kadrovskih kapaciteta i znanja domaćeg medicinskog kadra, kao i moguća razmjena studenata medicinskih fakulteta, bila je tema razgovora ministra zdravlja i socijalne zaštite RS Dragana Bogdanića i zamjenika ministra zdravlja Bugarske Svetlane Jordanove.

Detaljnije

Doktori traže hitnu pravnu zaštitu zdravstvenog osoblja

Predsjednik Društva doktora medicine Republike Srpske Siniša Miljković zatražio je danas od resornog ministarstva hitnu pravnu zaštitu zdravstvenog osoblja.

Miljković traži pooštravanje sankcija povodom napada na člana ovog društva ljekara Brankicu Galić iz Banjaluke, koja je 5. aprila teško povrijeđena obavljajući profesionalnu dužnost u ambulanti u Kozarcu kod Prijedora.

Detaljnije

Osuđujemo svaki pokušaj zloupotrebe

Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske, Dragan Bogdanić, održao je sastanak sa predstavnicima Društva doktora medicine Republike Srpske.

Teme sastanka bile su dešavanja u vezi sa trenutnim stanjem u zdravstvenom sistemu Republike Srpske, kao i sa aktivnostima koje se provode u vezi sa utvrđivanjem odgovornosti pojedinih zdravstvenih radnika u slučaju istrage o nezakonitim invalidskim penzijama. Detaljnije

Ukazati na one koji narušavaju zdravstveni sistem

Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Dragan Bogdanić smatra da treba ukazivati na one koji narušavaju zdravstveni sistem Srpske, ali i promovisati dobre zdravstvene radnike.

Komentrišući činjenicu da u Srpskoj nijedan ljekar nikada nije suspendovan, niti je izgubio licencu zbog bilo kakvog propusta u radu ili primanja mita, Bogdanić je rekao da odgovornost mora postojati i da svako mora odgovarati za učinjeno, te da Ministarstvo sigurno neće štititi takvo ponašanje. Detaljnije