XX. Međunarodni Tečaj ginekološke kirurgije i endoskopije u Rijeci

Hrvatsko društvo za ginekološku endoskopiju (HDGE) uputilo je Društvu doktora medicine RS molbu da obavijestimo svoje članove kako organizuju „XX. Međunarodni poslijediplomski tečaj ginekološke kirurgije i endoskopije s međunarodnim sudjelovanjem“, koji će se održati od 26.-30. novembra 2018. godine u Rijeci – Klinika za ginekologiju i porodništvo.

Detaljnije

Deveti međunarodni medicinski kongres Medicinskog foruma za Jugoistočnu Evropu (SEEMF) – Prvo obavještenje

Sa zadovoljstvom Vas obavještavamo da je od 22. do 24. februara 2018. godine u Sofiji u Bugarskoj održan radni sastanak sa članovima Društva doktora medicine Republike Srpske Prof. Sinišom Miljkovićem i prof. Duškom Vasićem (članovi odbora SEEMF-a), ministra Zdravstva i socijalne zaštita Republike Srpske dr Draganom Bogdanićem i g. Aleksandrom Radoševićem.

Odlučeno je da se od 6. do 9. septembra 2018. održaće Deveti međunarodni medicinski kongres Medicinskog foruma za jugoistočnu Evropu (SEEMF) u Banji Vrućici, Republika Srpska, Bosna i Hercegovina. Kongres će biti organizovan u saradnji sa Društvom doktora medicine Republike Srpske.

Detaljnije

Saradnja medicinskih fakulteta Bugarske i Srpske jača domaći kadar

Pokretanje saradnje medicinskih fakulteta iz Srpske i Bugarske, s ciljem jačanja kadrovskih kapaciteta i znanja domaćeg medicinskog kadra, kao i moguća razmjena studenata medicinskih fakulteta, bila je tema razgovora ministra zdravlja i socijalne zaštite RS Dragana Bogdanića i zamjenika ministra zdravlja Bugarske Svetlane Jordanove.

Detaljnije