СаопштењаСтручни скупови

Састанак делегације из РС у Софији

Предсједник Друштва доктора медицине РС Проф. др Синиша Миљковић борави у Бугарској са Министром Богданићем и делагацијом, а на позив Медицинског форума југоисточне Европе (SEEMF) на челу са предсједником Андрејем Кехајовим (Andrej Kehayov).

Проф. Миљковић и Министар Богданић су се данас састали у Софији са замјеницом министрa здравља Бугарске Светланом Јордановом (Svetlana Yordanova).

На састанку је било ријечи о успостављању сарадње између здравствених система Републике Српске и Бугарске, искустава Бугарске у процесу придруживања Европској унији, као и могућностима покретања пројеката размјене стручњака.

Посебно је било ријечи о покретању сарадње медицинских факултета у циљу јачања кадровских капацитета и знања домаћег медицинског кадра, као и могуће размјене студената медицинских факултета Бугарске и Републике Српске.

Најављено је одржавање Конгреса Медицинског форума југоисточне Европе у организацији Друштва доктора медицине, који би требало да се одржи у Републици Српској у септембру.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.