Континуирана едукација

Први Симпозијум Друштва доктора медицине РС у Источном Сарајеву

Масовне незаразне болести, новине у дијагностици и терапији у неурологији, кардиологији, онкологији и осталим конзервативним гранама медицине, те хируршка стања, дијагностика и њихово лијечење теме су Првог симпозијума Друштва доктора медицине Републике Српске који је одржан у Источном Сарајеву. Организатор овог Cимпозијума је Друштво медицине Републике Српске – подружница Источно Сарајево, уз помоћ града Источно Сарајево.

Предсједник Друштва доктора медицине Републике Српске проф. др Синиша Миљковић, истакaо је да је Cимпозијум мултидисциплинаран, то јесте да ће на скупу бити говора о најновијим стратегијама о превенцији од можданог удара, да ће кардиолози говорити о терапији хипертензије, те хирурзи и гинеколози о тераписјским и дијагностичким могућностима из њихове области. Похвалио је подружницу из Источног Сарајева на организацији скупа који је окупио више од 150 учесника.

Пресједник Скупштине града Источно Сарајево Мирослав Лучић, истако је да се нада да ће резултати данашњег симпозијума послужити побољшању функционисања здравственог система Републике Српске.

„Битно је да се овај симпозијум одржава управо у Источном Сарајеву, као подршка развоју здравственог сектора, а поготово болнице „Србија“ и свих домова здравља на подручју града Источно Сарајево. Надам се да ће ово бити подстрек за још бољи рад нашег медицинског особља на подручју Града“, нагласио је Лучић.

Предсједник Друштва доктора медицине Републике Српске подружнице Источно Сарајево др Ђорђе Пејић, рекао је да је циљ скупа да доктори, осим тога што ће размијенити искуства у научним и стручним достигниућима, скупе бодове који су потребни за обнову лиценце

Друштво доктора медицине Републике Српске је највећа еснафска организација доктора која броји око 1.600 чланова свих специјалности из области медицине. Подружница Источно Сарајево броји око 130 чланова из општина града Источно Сарајево и општине Рогатица.

Предсједник Подружнице Источно Сарајево др Ђорђе Пејић повео чланове Управног одбора Друштва доктора медицине Републике Српске у обилазак нове болнице „Србија“, а исти дан је одржана и сједница Управног одбора.

Видео – Прилог ТВ ОСМ: