Mediji o namaNovosti i dešavanja

Doktori traže hitnu pravnu zaštitu zdravstvenog osoblja

Predsjednik Društva doktora medicine Republike Srpske Siniša Miljković zatražio je danas od resornog ministarstva hitnu pravnu zaštitu zdravstvenog osoblja.

Miljković traži pooštravanje sankcija povodom napada na člana ovog društva ljekara Brankicu Galić iz Banjaluke, koja je 5. aprila teško povrijeđena obavljajući profesionalnu dužnost u ambulanti u Kozarcu kod Prijedora.

On je rekao da bi napad na ljekara trebalo tretirati kao atak na službeno lice.

“Naglašavamo da nije riječ o izdvojenim slučajevima, već usvojenim obrascima ponašanja koji zdravstvene radnike dovode u nezavidan položaj”, navodi se u saopštenju Društva doktora medicine Srpske.

Ovo društvo traži izmjene Zakona o zdravstvenoj zaštiti, jer zdravstveni radnici sve češće doživljavaju neprijatnosti od pacijenata, kako verbalne, tako i fizičke.

“Ovakvim slučajevima nije ugrožena samo žrtva /doktor/, već se time ozbiljno narušava i sam zdravstveni sistem i zdravstvena zaštita u cjelini”, navode iz Društva doktora medicine.

LJekar Brankica Galić je prije dva dana u Kozarcu zadobila teže povrede nakon što ju je otac pacijenta, nasilno ulazeći u ambulantu, udario nogom u glavu.

Galićeva je nakon napada izgubila svijest, nakon čega je bila zbrinuta u Bolnici “Dr Mladen Stojanović” u Prijedoru.

Ovaj napad juče je osudilo i Udruženje doktora porodične medicine Srpske.

Srna, ATV (www.atvbl.com)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.