Медији о намаСаопштења

Миљковић: Љекари добро едуковани и професионални

Предсједник Друштва доктора медицине Републике Српске Синиша Миљковић рекао је да с обзиром на услове, доктори у Српској раде изузетно добро, добро су едуковани и професионални што показује и потражња за њима у земљама у окружењу.

Миљковић је пред почетак годишње Скупштине Друштва доктора медицине Републике Српске рекао новинарима да је одлив доктора у земље у окружењу највећа штета и највећа опасност за здравствени систем Републике Српске.

„Потребно је више радити на томе да наши кадрови који су изузетно добри, остају у Републици Српској“, рекао је Миљковић, истичући да су доктори, техничари и сви који раде у здравству највеће благо и богатство здравственог система Српске.

Миљковић је рекао да Република Српска има око 3.000 доктора, од којих је око 1.600 чланова Друштва доктора медицине Републике Српске и најавио да ће на редовној годишњој скупштини бити расправљано о раду Друштва и плановима за наредни период.

Он је подсјетио да је Друштво доктора медицине Српске прије двије године постало члан Друштва доктора југоисточне Европе, те да је ове године активно учествовало на конгресу Друштва доктора југоисточне Европе које окупља више од 300.000 доктора.

Миљковић је рекао да Друштво доктора медицине Српске ради на унапређењу квалитета рада доктора, стручним усавршавањима и едукацијом љекара, те да је као добровољна организација доста допринијело унапређењу и значају доктора као струке у Српској.

Он је рекао да је Друштво доктора медицине Српске прошле године организовало конгрес на којем је било усмено излагано више од 170 радова, те да у наредној години планира организацију четвртог конгреса доктора медицине.

„На данашњој скупштини разговараћемо о плановима за наредни конгрес, одласку у Одесу на конгрес доктора југоисточне Европе и плановима о реконструисању Друштва доктора медицине у Савез специјалистичких удружења, те промјени статута“, рекао је Миљковић.

Предсједник Скупштине Друштва доктора медицине Републике Српске Никола Гаврић рекао је да су услови за рад љекара примјерени укупном стању у Републици Српској.

„Друштво доктора медицине Републике Српске ради на добровољној основи, бави се стручним усавршавањем и едукацијом љекара по подружницама које су регионалне и према удружењима која су специјалистичка“, појаснио је Гаврић и додао да је здравствени систем Републике Српске кадровски сасвим примјерен здравственим системима у окружењу.

СРНА, Независне новине, www.nezavisne.com

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.