Saopštenja

Sjednica Upravnog odbora Društva u Gradišci

Dana 9.3.2017. godine u Gradišci je održana sjednica Upravnog odbora Društva doktora medicine Republike Srpske.

Na dnevnom redu sjednice je razmatrano:

• Usvajanje zapisnika sa sjednice Upravnog odbora održane 30.1.2017. godine
  • Kongres doktora medicine Republike Srpske sa međunarodnim učešćem
  • Izvještaj sa sastanka sa Gradonačelnikom Igorom Radojičićem i Dekanom Medicinskog fakulteta Prof. dr Rankom Škrbićem
  • Analiza članstva
  • Tekuća problematika

Odlučeno je da će se 5. Kongres doktora medicine Republike Srpske sa međunarodnim učešćem održati od 9. do 11. novembra 2017. godine u Banji Vrućici kod Teslića.

Prof. dr Siniša Miljković, Prof. dr Duško Vasić i Prim. dr Milenko Krneta su na sastanku sa Gradonačelnikom Radojičićem dobili obećanja da će Grad Banja Luka u okviru svojih mogućnosti pomoći rad Društva, cijeneći značaj u ulogu Društva u zdravstenom sistemu.

Na sastanku sa Dekanom Medicinskog fakulteta Prof. dr Rankom Škrbićem, na kom su bili prisutni Prof. dr Radoslav Gajanin i Prof. dr Siniša Miljković, dogovoreno je da će se časopis „Scripta Medica“ i dalje izdavati pod okriljem Društva, a uređivačku politiku će voditi Medicinski fakultet u Banjaluci. Urednici časopisa će biti Prof. dr Predrag Grubor i Prof. dr Ranko Škrbić.

Upravni odbor je informisan o uspješno održanim i veoma posjećenim predavanjima u okviru Kontinuirane medicinske edukacije u Prijedoru i Gradišci, kao i pripremama za sljedeća predavanja u Foči i Trebinju.

Nakon sjednice, direktor Opšte bolnice Gradiška prim. dr Vlado Marjanović je pozvao Predsjednika Društva Prof. dr Sinišu Miljkovića i ostale članove Upravnog odbora da posjete Odjeljenje za palijativnu njegu, jedino takvo u Republici Srpskoj.

Prof. dr Miljković je obavio kratak razgovor sa načelnikom Klinike za paliativnu njegu dr Zoranom Popovićem i zajedno sa ostalim članovima Upravnog odbora obišao pacijente na Odjeljenju za palijativnu njegu.