Obavještenja

IN MEMORIAM Prim. Dr Milivoje Kićanović

Jedan od osnivača i prvi predsjednik Društva doktora medicine Republike Srpske prim. Dr Milivoje Kićanović, specijalista opšte hirurgije u penziji, preminuo je 06. oktobra 2019. godine u 82. godini života.

Prim. Dr Milivoje Kićanović, rođen je 14. 05. 1938. godine u Bosanskoj Rači, opština Bijeljina.

Prim. dr Milivoje Kićanović

Srednju medicinsku školu završio je u Novom Sadu 1958. godine i nakon toga se zaposlio u Domu zdravlja u Bijeljini, gdje je radio do 1960. godine. Kao stipendista Doma zdravlja u Bijeljini upisao je Medicinski fakultet u Sarajevu. Medicinski fakultet je završio u Sarajevu 1966. godine i stekao zvanje doktora medicine.

Radni odnos na hirurškom odjeljenju u Bijeljini zasnovao je 03. 11. 1966. godine. Specijalizaciju iz opšte hirurgije započeo je 04. 06. 1970. godine, a specijalistički ispit položio je 03. 10. 1973. godine na hirurškoj klinici u Beogradu

Nakon položenog specijalističkog ispita iz hirurgije obavljao je poslove opšteg hirurga u Medicinskom centru u Bijeljini. U februaru 1974. godine odlazi u Lozanu, u Švajcarsku, u kantonalnu neurohiruršku bolnicu, gdje učestvuje u operativnim zahvatima neurohirurških, vaskularnih i traumatoloških stanja. U Lozani je boravio do jula 1974. godine.

U periodu od septembra 1974. godine do decembra 1980. godine radio je kao specijalista opšte hirurgije na traumatološkom odjeljenju SOUR RMFC „Džemal Bijedić“ u Zenici. Od decembra 1980. godine, ponovo je zaposlen u Medicinskom centru u Bijeljini, na radnom mjestu hirurga, šefa hirurškog odjeljenja.

Skupština Opštine Bijeljina na sjednici održanoj 14.04.1992. godine je imenovala Dr Milivoja Kićanovića za vršioca dužnosti direktora RO Medicinski centar „Nikola Spasojević“ OOUR Opšta bolnica i RZ Bijeljina.

Dužnost direktora bolnice obavljao je 23. 04. 1998. godine.

Odlukom Vlade Republike Srpske 2001. godine ponovo je imenovan za direktora Opšte bolnice „Sveti Vračevi“ u Bijeljini. Dužnost direktora bolnice je obavljao do septembra 2002. godine, kada mu je prestao radni odnos zbog odlaska u penziju. Zvanje Primarijus, Dr Milivoju Kićanoviću je dodijeljeno 1993. godine.

Iznenadila nas je i rastužila vijest da je naš kolega i dugogodišnji direktor Prim. Dr Milivoje Kićanović iznenada preminuo u nedelju, 06. oktobra 2019. godine.

Život Prim. Dr Milivoja Kićanovića bio je vrijedan poštovanja, a radni vijek pun ostvarenih rezultata. Jedan obilan, prebogat, plodan i smislen život. Život iza kojega će ostati priča.

https://www.bolnicabijeljina.com/OglasiBolniceBijeljina.aspx?x=168

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.