Обавјештења

IN MEMORIAM Прим. Др Миливоје Кићановић

Један од оснивача и први предсједник Друштва доктора медицине Републике Српске прим. Др Миливоје Кићановић, специјалиста опште хирургије у пензији, преминуо је 06. октобра 2019. године у 82. години живота.

Прим. Др Миливоје Кићановић, рођен је 14. 05. 1938. године у Босанској Рачи, општина Бијељина.

Прим. др Миливоје Кићановић

Средњу медицинску школу завршио је у Новом Саду 1958. године и након тога се запослио у Дому здравља у Бијељини, гдје је радио до 1960. године. Као стипендиста Дома здравља у Бијељини уписао је Медицински факултет у Сарајеву. Медицински факултет је завршио у Сарајеву 1966. године и стекао звање доктора медицине.

Радни однос на хируршком одјељењу у Бијељини засновао је 03. 11. 1966. године. Специјализацију из опште хирургије започео је 04. 06. 1970. године, а специјалистички испит положио је 03. 10. 1973. године на хируршкој клиници у Београду

Након положеног специјалистичког испита из хирургије обављао је послове општег хирурга у Медицинском центру у Бијељини. У фебруару 1974. године одлази у Лозану, у Швајцарску, у кантоналну неурохируршку болницу, гдје учествује у оперативним захватима неурохируршких, васкуларних и трауматолошких стања. У Лозани је боравио до јула 1974. године.

У периоду од септембра 1974. године до децембра 1980. године радио је као специјалиста опште хирургије на трауматолошком одјељењу СОУР РМФЦ „Џемал Биједић“ у Зеници. Од децембра 1980. године, поново је запослен у Медицинском центру у Бијељини, на радном мјесту хирурга, шефа хируршког одјељења.

Скупштина Општине Бијељина на сједници одржаној 14.04.1992. године је именовала Др Миливоја Кићановића за вршиоца дужности директора РО Медицински центар „Никола Спасојевић“ ООУР Општа болница и РЗ Бијељина.

Дужност директора болнице обављао је 23. 04. 1998. године.

Одлуком Владе Републике Српске 2001. године поново је именован за директора Опште болнице „Свети Врачеви“ у Бијељини. Дужност директора болнице је обављао до септембра 2002. године, када му је престао радни однос због одласка у пензију. Звање Примаријус, Др Миливоју Кићановићу је додијељено 1993. године.

Изненадила нас је и растужила вијест да је наш колега и дугогодишњи директор Прим. Др Миливоје Кићановић изненада преминуо у недељу, 06. октобра 2019. године.

Живот Прим. Др Миливоја Кићановића био је вриједан поштовања, а радни вијек пун остварених резултата. Један обилан, пребогат, плодан и смислен живот. Живот иза којега ће остати прича.

https://www.bolnicabijeljina.com/OglasiBolniceBijeljina.aspx?x=168

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.