Poruka Predsjednika Društva

Poštovane koleginice i kolege, dragi prijatelji,

Sa neizmjernim zadovoljstvom i ponosom vas pozivam na 4. Kongres doktora medicine Republike Srpske sa međunarodnim učešćem, koji će se održati od 12. do 15. novembra 2015. godine u Zdravstveno-turističkom centru Banja Vrućica kod Teslića.

Predsjedništvo Društva doktora medicine Republike Srpske odabralo je zanimljive teme:

  1. Prevencija masovnih nezaraznih bolesti
  2. Dijagnostika i tretman akutnih stanja
  3. Nove dijagnostičke i terapijske procedure
  4. Reproduktivno zdravlje
  5. Slobodne teme

Na insistiranje kolega, Kongres smo odlučili organizovati već nakon dvije godine. Zanimljive teme, jedinstvena prilika da se na jednom mjestu čuju i razmjene aktuelnosti iz svih oblasti medicine, doprinijele su prepoznatljivosti i posjećenosti, a prije svega tradiciji  Kongresa. Trudili smo se da odabirom tematskih cjelina omogućimo svakom kolegi da prijavom rada učestvuje u radu i uveliča naš skup.

Po prvi put radovi u cjelini će biti recenzirani i kategorizovani u neku od grupa: naučni rad, stručni rad, revijalni prikaz slučaja… i uvažavati se za napredovanje na medicinskim fakultetima u Republici Srpskoj.

Ni 4. Kongres neće biti izuzetak – vodeći stručnjaci iz zemlje i inostranstva će kroz plenarna predavanja i simpozijume obogatiti naučni program.

Kao dobri domaćini, potrudićemo se održati tradiciju, ne manje važnog, raznovrsnog društvenog dijela Kongresa.

Prelijepi ambijent i bogata ponuda Banje Vrućice, kao i vesela druženja su nešto čemu se uvijek rado vraćamo, a radujemo se i novim poznanstvima…
Do skorog viđenja u novembru!

Prof. dr Siniša Miljković
Predsjednik Društva doktora medicine Republike Srpske