Kongres SEEMFNovosti i dešavanja

Na Međunarodnom kongresu u Tesliću i 50 doktora UKC Republike Srpske (VIDEO)

Na Međunarodnom kongresu Medicinskog foruma za jugoistočnu Evropu, koji će biti održan od 6. do 9. septembra u Tesliću, učestvovaće 50 doktora Univerzitetskog kliničkog centra /UKC/ Republike Srpske.

Sporazum o učešću doktora na Kongresu danas su u Banjaluci potpisali direktor UKC-a Srpske Vlado Đajić i predsjednik Društva doktora medicine Republike Srpske Siniša Miljković koji su istakli značaj edukacije i usavršavanja medicinskog kadra.

„Učestvovanjem na ovom kongresu ljekari će usavršiti svoja znanja i vještine i dobiti sertifikate koji su vrednovani sa 16 bodova, što će im izuzetno olakšati obnavljanje ljekarske licence“, rekao je Đajić novinarima.

On je napomenuo da je težište rada rukovodstva UKC-a Srpske, osim gradnje novog objekta i kupovine nove opreme, jeste i stvaranje mogućnosti za usavršavanje zdravstvenog kadra.

Miljković je istakao da će na Kongresu, koji će okupiti stručnjake iz Evrope, učestvovati više od 20 zemalja, a pokrovitelj je predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik i Vlada Srpske.

„Kongres je prilika da se i naši stručnjaci sastanu sa eminentnim svjetskim stručnjacima iz svih medicinskih oblasti“, rekao je Miljković.

Prema njegovim riječima, rukovodstvo UKC-a Srpske na čelu sa Đajićem opredijeljeno je da pruža podršku i ulaže u edukaciju kadra.

„Mnogo nam znači što je UKC Srpske na sebe preuzeo troškove učešća svojih doktora“, rekao je Miljković.

SRNA, RTRS, www.rtrs.tv

TV K3, www.tvk3.info

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.