Конгрес SEEMFНовости и дешавања

На Међународном конгресу у Теслићу и 50 доктора УКЦ Републике Српске (ВИДЕО)

На Међународном конгресу Медицинског форума за југоисточну Европу, који ће бити одржан од 6. до 9. септембра у Теслићу, учествоваће 50 доктора Универзитетског клиничког центра /УКЦ/ Републике Српске.

Споразум о учешћу доктора на Конгресу данас су у Бањалуци потписали директор УКЦ-а Српске Владо Ђајић и предсједник Друштва доктора медицине Републике Српске Синиша Миљковић који су истакли значај едукације и усавршавања медицинског кадра.

„Учествовањем на овом конгресу љекари ће усавршити своја знања и вјештине и добити сертификате који су вредновани са 16 бодова, што ће им изузетно олакшати обнављање љекарске лиценце“, рекао је Ђајић новинарима.

Он је напоменуо да је тежиште рада руководства УКЦ-а Српске, осим градње новог објекта и куповине нове опреме, јесте и стварање могућности за усавршавање здравственог кадра.

Миљковић је истакао да ће на Конгресу, који ће окупити стручњаке из Европе, учествовати више од 20 земаља, а покровитељ је предсједник Републике Српске Милорад Додик и Влада Српске.

„Конгрес је прилика да се и наши стручњаци састану са еминентним свјетским стручњацима из свих медицинских области“, рекао је Миљковић.

Према његовим ријечима, руководство УКЦ-а Српске на челу са Ђајићем опредијељено је да пружа подршку и улаже у едукацију кадра.

„Много нам значи што је УКЦ Српске на себе преузео трошкове учешћа својих доктора“, рекао је Миљковић.

СРНА, РТРС, www.rtrs.tv

TV K3, www.tvk3.info

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.