Медији о намаСаопштења

Осуђујемо сваки покушај злоупотребе

Министар здравља и социјалне заштите Републике Српске, Драган Богданић, одржао је састанак са представницима Друштва доктора медицине Републике Српске.

Теме састанка биле су дешавања у вези са тренутним стањем у здравственом систему Републике Српске, као и са активностима које се проводе у вези са утврђивањем одговорности појединих здравствених радника у случају истраге о незаконитим инвалидским пензијама.

Министарство и друштво доктора осуђују сваки покушај злоупотребе положаја или примања мита од стране здравствених радника, али и сматрају да је непримјерено да се било који здравствени радник осуђује за одређена дјела, прије него што о томе коначано мишљење донесу за то надлежне институције.

Закључено је,  да појединци за које се утврди да су спроводили незаконите радње, треба да за исте сносе одговорност, те да никако ове појединце не треба поистовјећивати са свим здравственим радницима у Републици Српској.

На састанку је речено да ће Министарство здравља и социјалне заштите Републике Српске и Друштво доктора медицине Републике Српске, заједничком координацијом и доношењем одлука, и даље наставити да раде на унапређењу квалитета здравствене заштите и здравља становништва у Републици Српској.

Извор: http://www.atvbl.com/drustvo-doktora-medicine-rs-osudujemo-svaki-pokusaj-zloupotrebe-u-zdravstvanom-sistemu

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.