Kongres SEEMFSaopštenja

Potpisan Protokol o saradnji Društva i UKC RS

U Banjoj Luci je danas potpisan Protokol o saradnji između Društva doktora medicine Republike Srpske i Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske. Protokol su potpisali predsjednik Društva prof. dr Siniša Miljković i direktor UKC RS prof. dr Vlado Đajić.

Na 9. Međunarodnom kongresu Medicinskog foruma za jugoistočnu Evropu, koji će biti održan od 6. do 9. septembra u Tesliću, učestvovaće i 50 doktora Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske.

Tom prilikom istaknut je značaj edukacije i usavršavanja medicinskog kadra.

„Učestvovanjem na ovom kongresu ljekari će usavršiti svoja znanja i vještine i dobiti sertifikate koji su vrednovani sa 16 bodova, što će im izuzetno olakšati obnavljanje ljekarske licence“, rekao je Đajić novinarima.

On je napomenuo da je težište rada rukovodstva UKC-a Srpske, osim gradnje novog objekta i kupovine nove opreme, jeste i stvaranje mogućnosti za usavršavanje zdravstvenog kadra.

Miljković je istakao da će na Kongresu, koji će okupiti stručnjake iz Evrope, učestvovati više od 20 zemalja, a pokrovitelj je predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik i Vlada Srpske.

„Kongres je prilika da se i naši stručnjaci sastanu sa eminentnim svjetskim stručnjacima iz svih medicinskih oblasti“, rekao je Miljković.

Prema njegovim riječima, rukovodstvo UKC-a Srpske na čelu sa Đajićem opredijeljeno je da pruža podršku i ulaže u edukaciju kadra.

„Mnogo nam znači što je UKC Srpske na sebe preuzeo troškove učešća svojih doktora“, rekao je Miljković.

Ove godine kongres se fokusira na teme specifične za Evropu, kao što su reproduktivno zdravlje, kardiovaskularne bolesti, onkologiju, diabetes, dječiju hirurgiju, neurologiju i psihijatriju, i ostala neprenosiva oboljenja i urgentna stanja.

Predstojeći Kongres je jedan od najvećih medicinskih foruma u Evropi I platforma koja okuplja zajedno evropsku medicinsku elitu. Među gostima će biti predstavnici preko 20 medicinskih udruženja iz Evrope: Dr Yositake Yokokura – Predsjednik Svjetske medicinske organizacije, Dr Bernard Maillet – Potpredsjednik Stalnog komiteta evropskih doktora (CPME), predstavnici Ministartva zdravlja, doktorskih društava I udruženja, direktori i menadžeri zdravstvenih institucija, predstavnici naučne i akademske zajednice, itd. Učešće na skupu će biti visoko priznato – više od 400 značajnih doktora i specijalista iz svih domena medicine, rukovodstvo Društva doktora medicine RS i SEEMF-a, prestavnici medicinskih udruženja i drugi.

SRNA, „Nezavisne novine“, www.nezavisne.com

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.