Конгрес SEEMFСаопштења

Потписан Протокол о сарадњи Друштва и УКЦ РС

У Бањој Луци је данас потписан Протокол о сарадњи између Друштва доктора медицине Републике Српске и Универзитетског клиничког центра Републике Српске. Протокол су потписали предсједник Друштва проф. др Синиша Миљковић и директор УКЦ РС проф. др Владо Ђајић.

На 9. Међународном конгресу Медицинског форума за југоисточну Европу, који ће бити одржан од 6. до 9. септембра у Теслићу, учествоваће и 50 доктора Универзитетског клиничког центра Републике Српске.

Том приликом истакнут је значај едукације и усавршавања медицинског кадра.

„Учествовањем на овом конгресу љекари ће усавршити своја знања и вјештине и добити сертификате који су вредновани са 16 бодова, што ће им изузетно олакшати обнављање љекарске лиценце“, рекао је Ђајић новинарима.

Он је напоменуо да је тежиште рада руководства УКЦ-а Српске, осим градње новог објекта и куповине нове опреме, јесте и стварање могућности за усавршавање здравственог кадра.

Миљковић је истакао да ће на Конгресу, који ће окупити стручњаке из Европе, учествовати више од 20 земаља, а покровитељ је предсједник Републике Српске Милорад Додик и Влада Српске.

„Конгрес је прилика да се и наши стручњаци састану са еминентним свјетским стручњацима из свих медицинских области“, рекао је Миљковић.

Према његовим ријечима, руководство УКЦ-а Српске на челу са Ђајићем опредијељено је да пружа подршку и улаже у едукацију кадра.

„Много нам значи што је УКЦ Српске на себе преузео трошкове учешћа својих доктора“, рекао је Миљковић.

Ове године конгрес се фокусира на теме специфичне за Европу, као што су репродуктивно здравље, кардиоваскуларне болести, онкологију, диабетес, дјечију хирургију, неурологију и психијатрију, и остала непреносива обољења и ургентна стања.

Предстојећи Конгрес је један од највећих медицинских форума у Европи И платформа која окупља заједно европску медицинску елиту. Међу гостима ће бити представници преко 20 медицинских удружења из Европе: Др Yositake Yokokura – Предсједник Свјетске медицинске организације, Др Bernard Maillet – Потпредсједник Сталног комитета европских доктора (CPME), представници Министартва здравља, докторских друштава И удружења, директори и менаџери здравствених институција, представници научне и академске заједнице, итд. Учешће на скупу ће бити високо признато – више од 400 значајних доктора и специјалиста из свих домена медицине, руководство Друштва доктора медицине РС и SEEMF-а, преставници медицинских удружења и други.

СРНА, „Независне новине“, www.nezavisne.com

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.