Kontinuirana edukacija

Prvi Simpozijum Društva doktora medicine RS u Istočnom Sarajevu

Masovne nezarazne bolesti, novine u dijagnostici i terapiji u neurologiji, kardiologiji, onkologiji i ostalim konzervativnim granama medicine, te hirurška stanja, dijagnostika i njihovo liječenje teme su Prvog simpozijuma Društva doktora medicine Republike Srpske koji je održan u Istočnom Sarajevu. Organizator ovog Cimpozijuma je Društvo medicine Republike Srpske – podružnica Istočno Sarajevo, uz pomoć grada Istočno Sarajevo.

Predsjednik Društva doktora medicine Republike Srpske prof. dr Siniša Miljković, istakao je da je Cimpozijum multidisciplinaran, to jeste da će na skupu biti govora o najnovijim strategijama o prevenciji od moždanog udara, da će kardiolozi govoriti o terapiji hipertenzije, te hirurzi i ginekolozi o terapisjskim i dijagnostičkim mogućnostima iz njihove oblasti. Pohvalio je podružnicu iz Istočnog Sarajeva na organizaciji skupa koji je okupio više od 150 učesnika.

Presjednik Skupštine grada Istočno Sarajevo Miroslav Lučić, istako je da se nada da će rezultati današnjeg simpozijuma poslužiti poboljšanju funkcionisanja zdravstvenog sistema Republike Srpske.

„Bitno je da se ovaj simpozijum održava upravo u Istočnom Sarajevu, kao podrška razvoju zdravstvenog sektora, a pogotovo bolnice „Srbija“ i svih domova zdravlja na području grada Istočno Sarajevo. Nadam se da će ovo biti podstrek za još bolji rad našeg medicinskog osoblja na području Grada“, naglasio je Lučić.

Predsjednik Društva doktora medicine Republike Srpske podružnice Istočno Sarajevo dr Đorđe Pejić, rekao je da je cilj skupa da doktori, osim toga što će razmijeniti iskustva u naučnim i stručnim dostigniućima, skupe bodove koji su potrebni za obnovu licence

Društvo doktora medicine Republike Srpske je najveća esnafska organizacija doktora koja broji oko 1.600 članova svih specijalnosti iz oblasti medicine. Podružnica Istočno Sarajevo broji oko 130 članova iz opština grada Istočno Sarajevo i opštine Rogatica.

Predsjednik Podružnice Istočno Sarajevo dr Đorđe Pejić poveo članove Upravnog odbora Društva doktora medicine Republike Srpske u obilazak nove bolnice „Srbija“, a isti dan je održana i sjednica Upravnog odbora.

Video – Prilog TV OSM:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.