Novosti i dešavanja

Tim ljekara UKC-a Srpske stigao u Hag

Tim ljekara Univerzitetskog kliničkog centra (UKC) Republike Srpske, na čelu sa direktorom Vladom Đajićem, stigao je u Hag gdje će pregledati generala Ratka Mladića u pritvorskoj jedinici, javlja novinar ATV-a iz Haga.

U ljekarskom timu je i predsjednik Društva doktora medicine Republike Srpske prof. dr Siniša Miljković, kao i prof. dr Milan Stojaković i dr sc. med Nikola Šobot.

Ljekari se trenutno nalaze ispred pritvorske jedinice u Ševeningenu.

Đajić je juče rekao Srni da tim ljekara UKC-a ide da procijeni zdravstveno stanje generala Mladića – da se vidi kako su rađene pretrage, kakvu terapiju prima, da li je potrebno uraditi još nešto od pretraga i drugo.

“Ide kompletan, veoma stručan tim, doktora nauka iz svojih oblasti da ga pregledamo i doprinesemo unapređenju njegovog zdravstvenog stanja. Isto tako smo išli pregledati Stojana Župljanina i Miću Stanišića i nakon naše posjete, pregleda i promijenjene terapije oni se osjećaju mnogo bolje. Doprinijeli smo unapređenju njihovog zdravstvenog stanja i idemo sad da vidimo možemo li isto tako kod generala Mladića”, objasnio je Đajić.

Nekadašnji komandant Glavnog štaba Vojske Republike Srpske general Ratko Mladić operisan je 8. januara u holandskoj bolnici kada mu je ugrađen pejsmejker. Već sljedećeg dana vraćen je u pritvorsku sobu u Ševeningenu.

Izvor: Srna, ATV, BL Portal, ATV

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.