Изборна скупштина Друштва доктора медицине РС

Друштво доктора медицине РС одржало је 16.12.2016. године у Бањој Луци редовну изборну Скуштину на којој је изабрано ново руководство које ће представљати Друштво наредне четири године.

На сједници је било присутно 57 од укупно 65 делегата.

Једногласно је усвојен приједлог да за Предједника Скупштине Друштва доктора медицине РС буде изабран Доц. др Дражан Ерић из Фоче.

За Предсједника Друштва доктора медицине РС предложен је Проф. др Синиша Миљковић из Бања Луке, који је успјешно водио Друштво и предходне четири године. Приједлог је једногласно усвојен.

На истој сједници су изабрани и сви остали органи Друштва који ће обављати функцију у наредном мандату.

Проф. др Синиша Миљковић се захвалио свим члановима Скупштине на избору и поново указаном повјерењу. Том приликом је представио и план активности Друштва у будућем периоду. Истакао је да је остварена сарадња са специјалистичким удружењима која ће се још више интезивирати кроз заједнички рад у будућности. Планиран је наставак континуираних едукација широм Републике Српске. Радиће се на унапређењу стручног часописа Scripta Medica, који се већ налази у неколико најзначајних свјетских индекса научних радова.