Порука Предсједника Друштва

Поштоване колегинице и колеге, драги пријатељи,

Са неизмјерним задовољством и поносом вас позивам на 4. Конгрес доктора медицине Републике Српске са међународним учешћем, који ће се одржати од 12. до 15. новембра 2015. године у Здравствено-туристичком центру Бања Врућица код Теслића.

Предсједништво Друштва доктора медицине Републике Српске одабрало је занимљиве теме:

  1. Превенција масовних незаразних болести
  2. Дијагностика и третман акутних стања
  3. Нове дијагностичке и терапијске процедуре
  4. Репродуктивно здравље
  5. Слободне теме

На инсистирање колега, Конгрес смо одлучили организовати већ након двије године. Занимљиве теме, јединствена прилика да се на једном мјесту чују и размјене актуелности из свих области медицине, допринијеле су препознатљивости и посјећености, а прије свега традицији  Конгреса. Трудили смо се да одабиром тематских цјелина омогућимо сваком колеги да пријавом рада учествује у раду и увелича наш скуп.

По први пут радови у цјелини ће бити рецензирани и категоризовани у неку од група: научни рад, стручни рад, ревијални приказ случаја… и уважавати се за напредовање на медицинским факултетима у Републици Српској.

Ни 4. Конгрес неће бити изузетак – водећи стручњаци из земље и иностранства ће кроз пленарна предавања и симпозијуме обогатити научни програм.

Као добри домаћини, потрудићемо се одржати традицију, не мање важног, разноврсног друштвеног дијела Конгреса.

Прелијепи амбијент и богата понуда Бање Врућице, као и весела дружења су нешто чему се увијек радо враћамо, а радујемо се и новим познанствима…
До скорог виђења у новембру!

Проф. др Синиша Миљковић
Предсједник Друштва доктора медицине Републике Српске