Mediji o namaStručni skupovi

Saradnja medicinskih fakulteta Bugarske i Srpske jača domaći kadar

Pokretanje saradnje medicinskih fakulteta iz Srpske i Bugarske, s ciljem jačanja kadrovskih kapaciteta i znanja domaćeg medicinskog kadra, kao i moguća razmjena studenata medicinskih fakulteta, bila je tema razgovora ministra zdravlja i socijalne zaštite RS Dragana Bogdanića i zamjenika ministra zdravlja Bugarske Svetlane Jordanove.

Na sastanku održanom u petak u Sofiji bilo je riječi i o uspostavljanju saradnje zdravstvenih sistema Srpske i Bugarske, te o iskustvima Bugarske u procesu pridruživanja EU, kao i mogućnosti pokretanja projekata razmjene stručnjaka, saopšteno je iz Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite RS.

Bogdanić je boravio u Bugarskoj sa delegacijom Društva doktora medicine RS sa predsjednikom Društva Sinišom Miljkovićem na čelu, a na poziv Medicinskog foruma jugoistočne Evrope (SEEMF) sa predsjednikom Andrejem Kehajovim na čelu. Najavljen je i kongres Medicinskog foruma jugoistočne Evrope, u organizaciji Društva doktora medicine, koji bi trebalo da bude održan u septembru u Srpskoj.

A. J. R. („Glas Srpske“, www.glassrpske.com)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.