SaopštenjaStručni skupovi

Sastanak delegacije iz RS u Sofiji

Predsjednik Društva doktora medicine RS Prof. dr Siniša Miljković boravi u Bugarskoj sa Ministrom Bogdanićem i delagacijom, a na poziv Medicinskog foruma jugoistočne Evrope (SEEMF) na čelu sa predsjednikom Andrejem Kehajovim (Andrej Kehayov).

Prof. Miljković i Ministar Bogdanić su se danas sastali u Sofiji sa zamjenicom ministra zdravlja Bugarske Svetlanom Jordanovom (Svetlana Yordanova).

Na sastanku je bilo riječi o uspostavljanju saradnje između zdravstvenih sistema Republike Srpske i Bugarske, iskustava Bugarske u procesu pridruživanja Evropskoj uniji, kao i mogućnostima pokretanja projekata razmjene stručnjaka.

Posebno je bilo riječi o pokretanju saradnje medicinskih fakulteta u cilju jačanja kadrovskih kapaciteta i znanja domaćeg medicinskog kadra, kao i moguće razmjene studenata medicinskih fakulteta Bugarske i Republike Srpske.

Najavljeno je održavanje Kongresa Medicinskog foruma jugoistočne Evrope u organizaciji Društva doktora medicine, koji bi trebalo da se održi u Republici Srpskoj u septembru.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.