Сједница Управног одбора Друштва у Градишци

Дана 9.3.2017. године у Градишци је одржана сједница Управног одбора Друштва доктора медицине Републике Српске.

На дневном реду сједнице је разматрано:

• Усвајање записника са сједнице Управног одбора одржане 30.1.2017. године
  • Конгрес доктора медицине Републике Српске са међународним учешћем
  • Извјештај са састанка са Градоначелником Игором Радојичићем и Деканом Медицинског факултета Проф. др Ранком Шкрбићем
  • Анализа чланства
  • Текућа проблематика

Одлучено је да ће се 5. Конгрес доктора медицине Републике Српске са међународним учешћем одржати од 9. до 11. новембра 2017. године у Бањи Врућици код Теслића.

Проф. др Синиша Миљковић, Проф. др Душко Васић и Прим. др Миленко Крнета су на састанку са Градоначелником Радојичићем добили обећања да ће Град Бања Лука у оквиру својих могућности помоћи рад Друштва, цијенећи значај у улогу Друштва у здравстеном систему.

На састанку са Деканом Медицинског факултета Проф. др Ранком Шкрбићем, на ком су били присутни Проф. др Радослав Гајанин и Проф. др Синиша Миљковић, договорено је да ће се часопис „Scripta Medica“ и даље издавати под окриљем Друштва, а уређивачку политику ће водити Медицински факултет у Бањалуци. Уредници часописа ће бити Проф. др Предраг Грубор и Проф. др Ранко Шкрбић.

Управни одбор је информисан о успјешно одржаним и веома посјећеним предавањима у оквиру Континуиране медицинске едукације у Приједору и Градишци, као и припремама за сљедећа предавања у Фочи и Требињу.

Након сједнице, директор Опште болнице Градишка прим. др Владо Марјановић је позвао Предсједника Друштва Проф. др Синишу Миљковића и остале чланове Управног одбора да посјете Одјељење за палијативну његу, једино такво у Републици Српској.

Проф. др Миљковић је обавио кратак разговор са начелником Клинике за палиативну његу др Зораном Поповићем и заједно са осталим члановима Управног одбора обишао пацијенте на Одјељењу за палијативну његу.